Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 50 g roomboter
  • 125 g rucola
  • 115 g groene olijven, uitgelekt en in plakjes
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met een snuf zout in ongeveer 20 à 25 minuten gaar.
  2. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk en de roomboter tot een puree.
  3. Snijd 100 gram van de rucola grof en meng dit met de olijven, Provençaalse kruiden en ui door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de rucolastamppot met extra rucola en Hollandse garnalen.

 

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.