Ingrediënten

  • 300 g lintpasta
  • 200 g Hollandse garnalen, gepeld
  • 300 g groene asperges
  • 200 g cherry-tomaatjes
  • 200 g mascarpone
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • zeezout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kontjes van de asperges en grill deze in de grillpan aan alle kanten. Laat nog een paar minuten zachtjes doorgaren.
  3. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de asperges toe en tomaten toe en bak deze 2-4 minuten mee. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de pasta en mascarpone toe en meng ook alles goed door. Voeg op het laatst de garnalen toe. Warm nog een paar minuten goed door.
  5. Maak op smaak met basilicum, peper en zout. 

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.