Ingrediënten

  • 2 rogvleugelfilets van 150 g
  • sap van ½ citroen
  • 50 g bloem
  • 30 g boter
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 150 ml droge witte wijn

Bereiding

  1. Wrijf de rogvleugelfilets in met zout, versgemalen peper en wat citroensap. Laat de stukken vis zo 5 minuten liggen. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Strooi de bloem op een bord en wentel de stukken vis erdoor. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de rogvleugelfilets in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  3. Schep in een bakblik de tomaatjes om met versgemalen peper en olijfolie. Rooster de tomaatjes in de oven in 4-6 minuten gaar.
  4. Leg de rogvleugelfilets op warme borden. Roer de kappertjes met een scheutje water en de wijn door het bakvet en laat dit bruisend inkoken. Schep de jus over de vis en schep de tomaatjes ernaast.

Tip

Lekker met een frisse salade en gebakken aardappeltjes.

Rog

Rog is net als de haai een kraakbeenvis. Ondanks dat er in de Noordzee diverse rogsoorten voorkomen, worden ze onder een verzamelnaam verkocht.

Alles over Rog

Rog

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
355 kj
Vetten:
0.20 g.
Eiwitten:
20.70 g.