Ingrediënten
- 250 g zalmfilet, in blokjes
- 2 el neutrale olie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 2 rode uien, in dunne partjes
- 100 g zeekraal
- sap ½ citroen
- zwarte peper, versgemalen
Bereiding
- Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten.
- Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout.
Lekker met pappardelle of rijst.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.