Ingrediënten
- 300 g zalmfilet
- 300 g broccoliroosjes
- 1 teentje knoflook
- 5 el olijfolie
- 1 tl geraspte citroenschil
- 25 g boter
- 3 el ongezouten cashewnoten
- 1 el citroensap
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de zalmfilet in blokjes van 5 cm.
- Kook ondertussen de broccoli in 5-6 minuten in water met zout beetgaar, giet af en laat uit lekken.
- Verhit de olie in een wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen.
- Voeg de stukjes zalm met de knoflook en de geraspte citroenschil toe en roerbak ze voorzichtig omscheppend 3 minuten.
- Voeg de broccoli en de boter aan de zalm toe en bak ze 1 minuut voorzichtig omscheppend mee.
- Breng op smaak met zout en peper (naar smaak) en het citroensap.
- Verdeel de zalm met de broccoli over twee borden en bestrooi met de cashewnoten.
- Serveer direct.
Lekker met aardappelpuree.
Wijntip
Alsace Riesing, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.