Ingrediënten

  • 200 g krabvlees
  • 100 g geraspte Gruyèrekaas
  • 2 sjalotten, in dunne plakes
  • 100 g bloem
  • 350 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een quichevorm van 23 cm in met olijfolie.
  2. Fruit de sjalot een paar minuten in olijfolie tot deze glazig is.
  3. Klop ondertussen de melk door de bloem en voeg één voor één de eieren toe.
  4. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
  5. Spatel het krabvlees, de gruyère en de sjalotjes door het beslag en schenk dit in de vorm.
  6. Bak de krab quiche met gruyère in 40 minuten goudbruin en gaar.

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.