Ingrediënten

  • 300 gr verse tonijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 el sushi azijn
  • chilipeper
  • 300 g bruine rijst
  • 2 avocado’s
  • 200 g edamame (jonge sojaboontjes)
  • 1/2 komkommer
  • 150 g zeewier (wakame)
  • 2 el zwart sesamzaad
  • handje koriander
  • 3 el sushi azijn

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper.
  2. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.
  3. Kook de bruine rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen. Verdeel de rijst over 4 kommen.
  4. Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de bowls. Verdeel de tonijn over de kommen. Garneer iedere poke bowl met wat zwart sesamzaad en een klein beetje verse koriander. Serveer meteen.
     
Bron
Pauline's Keuken

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.