Ingrediënten
- 2 visfilets van kabeljauw met vel, in reepjes gesneden
- 150 g rijst, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking en afgekoeld
- 1 avocado
- 50 g wortelreepjes
- 2 kleine snack-komkommers, in stukjes gesneden
- 1 vel nori zeewier in kleine stukjes gescheurd
- Verdeel de rijst over twee kommen. Haal de avocado uit de schil en verdeel in twee helften.
- Snijd de helften in heel dunne plakjes. Schuif de plakjes uit elkaar tot een mooie waaier.
- Leg de avocado in de kom met rijst. Verdeel de wortelreepjes en komkommer over de twee kommen.
- Bak de reepjes vis snel op hoog vuur op de vel kant gaar in wat boter.
- Verdeel de vis over de kommen. Bestrooi met de stukjes nori en serveer direct.
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.