Ingrediënten

  • 2 visfilets van kabeljauw met vel, in reepjes gesneden
  • 150 g rijst, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking en afgekoeld
  • 1 avocado
  • 50 g wortelreepjes
  • 2 kleine snack-komkommers, in stukjes gesneden
  • 1 vel nori zeewier in kleine stukjes gescheurd
  1. Verdeel de rijst over twee kommen. Haal de avocado uit de schil en verdeel in twee helften.
  2. Snijd de helften in heel dunne plakjes. Schuif de plakjes uit elkaar tot een mooie waaier.
  3. Leg de avocado in de kom met rijst. Verdeel de wortelreepjes en komkommer over de twee kommen.
  4. Bak de reepjes vis snel op hoog vuur op de vel kant gaar in wat boter.
  5. Verdeel de vis over de kommen. Bestrooi met de stukjes nori en serveer direct.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.