Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl mosterd
  • 3 el visbouillon
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • mespuntje mosterd

Bereiding

  1. Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in lucifer dunne reepjes.
  2. Leg de kabeljauwfilet in een stoommand. Plaats de stoommand boven een laag kokend water in of op een (stoom)pan. Leg het deksel op de pan en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar. Kook ondertussen de groenten 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Meng vlak voordat het stoomgerecht klaar is de crème fraîche in een steelpannetje met de mosterd, de visbouillon, de bieslook en een snufje zout, en verwarm alles.
  3. Schep de groenten met daarop de vis op 2 voorverwarmde borden en schep het sausje over de vis.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.