Ingrediënten
- 1 pakje gerookte zalm van 200 g
- 2 kleine pizzabodems
- 250 g mascarpone
- 1/2 rode ui, in halve ringen
- 6 groene olijven, in schijfjes
- 1 el kappertjes
- Verwarm de oven op 200℃.
- Pak de pizzabodem en smeer de mascarpone royaal op de bodem en verdeel de zalm, rode uit, kappertjes en olijven over de pizza.
- Bak de pizza in ca. 15 minuten in de oven.
- Garneer met de verse dilleblaadjes
Bron
FoodByThessaGarcia
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.