Ingrediënten

  • 300 g mix voor pizzadeeg
  • 1 kg rode ui, gehalveerd, in dunne halve ringen
  • 4 el olijfolie
  • 5 takjes verse tijm, of 1/2 el gedroogde tijm
  • 1-2 blikjes ansjovisfilets in olijfolie 50 gram
  • 1 pot Grand'Italia pastasaus di Mare a 425 g
  • 12 zwarte olijven, ontpit
  1. Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180ml handwarm water en 1 el olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen.
  2. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en lichtkleurig. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout en laat het afkoelen.
  3. Verhit de oven voor op 250 graden en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt.
  4. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier en bestrijk met de pastasaus.
  5. Verdeel de uien eroverheen. Spoel de ansjovisjes af, dep ze dtroog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel ook de olijven over de pizza en bestrooi met wat extra peper.
  6. Schuif de pizza met bakpapier en al in de hete bakplaat in de oven en bak in 8-10 min goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade erbij.

 

Ansjovis

Ansjovis is is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt. Het is een vis met een dominante zoutige smaak die veel in pizza's en pastasauzen wordt gebruikt.

Alles over Ansjovis

Ansjovis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
102 kcal
/
427 kj
Vetten:
2.30 g.
Eiwitten:
20.10 g.