Ingrediënten

  • 1 blikje rode zalm 213 g, uitgelekt (vel en graten evt. verwijderen)
  • 400 g penne
  • 2 el pijnboompitten
  • 250 g mascarpone
  • 1½ tl citroenrasp
  • 100 g rucola
  • 2 el balsamico
  • zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.
  2. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel de zalm in grove stukken.
  3. Roer de mascarpone los en meng met het citroenrasp. Hak de rucola grof.
  4. Schep de zalm, mascarpone en rucola door de pasta. Giet naar smaak wat van het kookwater erbij voor een smeuïge saus. Breng op smaak met peper, zout en de balsamico azijn.
  5. Bestrooi met pijnboompitten en serveer.

 

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.