Ingrediënten
- 200 g fettuccine
- 150 g doperwtjes
- 50 g boter
- 2–3 tenen knoflook, geperst
- 100 g Noordzeegarnaaltjes
- rasp en sap van 1 citroen
- blaadjes van 1 klein bosje munt, fijngehakt
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
- Kook intussen de doperwtjes 2–3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de boter (houd een beetje boter achter) op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, doperwtjes en rasp toe. Laat dit een minuutje bakken en zet het opzij.
- Schep de pasta, het citroensap en de rest van de boter door de garnaaltjes. Breng op smaak met zout en peper. Als de pasta te droog is, doe er dan nog wat van het kookvocht bij.
Bron
Kalender 2016 met Jamie Magazine
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.