Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 venkelknol, fijngesnipperd
  • 60 g bloem
  • 1 el droge sherry (fino)
  • 180 ml groentebouillon
  • 1 blikje wilde rode zalm 213 g, uitgelekt (evt. vel en graten verwijderen)
  • 4 mooie puntpaprika's
  • bieslook, fijngesneden

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en laat 5 minuten zachtjes bakken.
  2. Voeg de bloem toe en laat kort garen. Voeg de sherry toe en laat al roerend goed opnemen. Voeg in delen al roerend de bouillon toe zodat een stevige saus zonder klontjes ontstaat.
  3. Laat de zalm uitlekken, verwijder graatjes en vel en prak de vis fijn. Roer de zalm door de saus en breng op smaak met zout en peper. Laat goed afkoelen en opstijven.
  4. Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met de zalmragout. Snijd elke paprika in plakken van 2 cm, bestrooi met bieslook en serveer.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.