Ingrediënten

  • 400 g gepelde Hollandse garnalen
  • 400 g papardelle of tagliatelle
  • 300 g groene asperges
  • 300 g kerstomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 100 g pesto, vers of gekoeld
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges en snijd de rest in stukjes van 3-5 cm. Haal de kroontjes van de tomaten af en halveer ze.
  2. Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de gesneden asperges 5 minuten mee. Giet af, laat even uitlekken en schep terug in de pan.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 2 minuten. Meng de hete pappardelle en asperges goed met de pesto, garnalen en tomaatjes en voeg de 2 eetlepels olijfolie toe. Warm nog 2 minuten door en verdeel over borden.
  4. Strooi op het laatst wat blaadjes verse basilicum over de pasta. Serveer met een Romeinse salade en sjalotjes. 

 

Tip

Zelfgemaakte pesto is nog lekkerder dan koelverse. Doe 75 g basilicum (blaadjes en dunne steeltjes) met 1 teentje knoflook in de beker van een staafmixer. Maal grof met pulsknop. Voeg 40 g geraspte Parmezaanse kaas en 40 g geroosterde pijnboompitjes toe. Schenk er 100 - 125 ml olijfolie bij, de pesto moet niet te dik en niet te dun worden. Puls nog 2 keer heel kort. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

 

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.