Ingrediënten
- 400 g gepelde Hollandse garnalen
- 400 g papardelle of tagliatelle
- 300 g groene asperges
- 300 g kerstomaatjes
- 2 el olijfolie
- 100 g pesto, vers of gekoeld
- peper en zout
Bereiding
- Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges en snijd de rest in stukjes van 3-5 cm. Haal de kroontjes van de tomaten af en halveer ze.
- Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de gesneden asperges 5 minuten mee. Giet af, laat even uitlekken en schep terug in de pan.
- Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 2 minuten. Meng de hete pappardelle en asperges goed met de pesto, garnalen en tomaatjes en voeg de 2 eetlepels olijfolie toe. Warm nog 2 minuten door en verdeel over borden.
- Strooi op het laatst wat blaadjes verse basilicum over de pasta. Serveer met een Romeinse salade en sjalotjes.
Tip
Zelfgemaakte pesto is nog lekkerder dan koelverse. Doe 75 g basilicum (blaadjes en dunne steeltjes) met 1 teentje knoflook in de beker van een staafmixer. Maal grof met pulsknop. Voeg 40 g geraspte Parmezaanse kaas en 40 g geroosterde pijnboompitjes toe. Schenk er 100 - 125 ml olijfolie bij, de pesto moet niet te dik en niet te dun worden. Puls nog 2 keer heel kort. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.