Ingrediënten

  • 2 gerookte of gestoomde makrelen, schoongemaakt
  • 400 g Thaise wokgroenten
  • 250 g mienestjes
  • 2 el chilisaus
  • 2 el gembersiroop
  • gefrituurde uitjes
  • 1 el sesamolie
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water gaar.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de wokgroenten in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Schep de mie, makreel, sesamolie, gembersiroop en chilisaus erdoor en serveer met de gefrituurde uitjes.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/