Ingrediënten

  • 400 g gerookte makreelfilet, schoongemaakt en in stukjes
  • 8 eieren
  • 80 ml melk
  • 2 stronkjes rood- of witlof
  • 150 g rode bieten
  • 75 g Griekse yoghurt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • peterselie, naar smaak
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kluts de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en zout.
  2. Pureer de bieten met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper, zout en oregano.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, doe hier 1 eetlepel olijfolie in en schenk de helft van het eimengsel erin. Bak op laag tot matig vuur tot deze gestold is en leg op een bord. Herhaal met de rest van het eimengsel.
  4. Maak ondertussen de lof schoon door de blaadjes van de stronk te halen en de harde kern te verwijderen.
  5. Verdeel wat van de bietensaus over de omelet wraps en beleg met makreel en de lof.
  6. Bestrooi met peterselie en serveer desgewenst met extra bietensaus.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/