Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 100 g sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen verse knoflook, fijngehakt
  • 1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • 300 g rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden
  • 1 bos bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 dl goede kwaliteit olijfolie
  • snufje zeezout en peper uit de molen

Bereiding

  1. Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn. Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan. Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart.
  2. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook. Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
  3. Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.

 

Bron
Mosselglossy

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.