Ingrediënten
- 400 g kabeljauw of andere vis of een combinatie
- 1 tl zout
- 4 tl Cajun kruiden
- 2 eiwitten
- 2 el maïzena
Bereiding:
- Maal alles in de keukenmachine tot een gladde pasta.
- Verdeel de pasta in 8 gelijke delen en vorm er 8 burgertjes van.
- Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Bak de burgertjes op de gourmetset door en door gaar.
Tip
Topping voor bij de hamburgers: Meng 3 el mayonaise, 3 el Griekse yoghurt, 1 tl viskruiden, peper en zout en een flinke scheut citroensap met elkaar.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.