Ingrediënten

  • 600 g zeewolffilet, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 350 ml groentebouillon
  • 1 el citroensap
  • 1 el peterselie
  • plantaardige olie
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • plantaardige olie
  • ei, om te bestrijken
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet.
  3. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg daarna de bloem in één keer toe.
  4. Klop de bouillon door het bloemmengsel en laat dit op laag vuur een paar minuten indikken.
  5. Haal van het vuur en roer hier de stukken zeewolf, het citroensap en peterselie doorheen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
  6. Gebruik de ovenschaaltjes om 4 cirkels uit het bladerdeeg te snijden.
  7. Verdeel de vulling over de ingevette ovenschaaltjes en dek af met het bladerdeeg. Druk de randen goed aan (gebruik eventueel een vork) 
  8. Kruis het deeg in het midden in en bestrijk met eigeel. Bak de mini vis pies in 20-25 minuten goudbruin en gaar

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/