Ingrediënten
- 600 g zeewolffilet, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 350 ml groentebouillon
- 1 el citroensap
- 1 el peterselie
- plantaardige olie
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- plantaardige olie
- ei, om te bestrijken
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig ziet.
- Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg daarna de bloem in één keer toe.
- Klop de bouillon door het bloemmengsel en laat dit op laag vuur een paar minuten indikken.
- Haal van het vuur en roer hier de stukken zeewolf, het citroensap en peterselie doorheen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Gebruik de ovenschaaltjes om 4 cirkels uit het bladerdeeg te snijden.
- Verdeel de vulling over de ingevette ovenschaaltjes en dek af met het bladerdeeg. Druk de randen goed aan (gebruik eventueel een vork)
- Kruis het deeg in het midden in en bestrijk met eigeel. Bak de mini vis pies in 20-25 minuten goudbruin en gaar
Zeewolf
De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /