Ingrediënten
- 4 zoute haringen (Hollandse Nieuwe)
- ½ rode ui, in halve ringen
- 10 cm komkommer, in halve plakjes
- sap van 1 limoen
- 2-3 el olijfolie extra vierge
- ½ bosje koriander, grofgehakt
- 1 el harissa
- 75 g gemarineerde olijven
- 2 el olie
- 75 g gemarineerde feta
- 8 groene pepers
- 200 g hummus (koelvers of zelfgemaakt)
Bereiding
- Snijd 2 haringen in stukjes van 2 cm. Schep ze om met de ui, de komkommer, het limoensap, de olijfolie en de koriander. Voeg peper naar smaak toe en schep de salade in een schaaltje.
- Verdeel de laatste 2 haringen in 4 helften. Besmeer de binnenzijde met de harissa en rol de haringen op. Rijg de rolletjes met een olijf aan een prikker.
- Rooster de pitabroodjes en snijd ze in puntjes. Doe de rest van de olijven, de feta en de groene pepers in schaaltjes. Schep de hummus in een schaaltje en maak af met een straaltje olijfolie en naar wens wat kikkererwten.
- Leg de haringprikkers op een schaal. Zet er de olijven, de feta en de pepers bij. Serveer met het brood, de hummus en de haringsalade.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.