Ingrediënten

  • 4 stukken verse koolvisfilet à 125 g
  • 2 grote trostomaten
  • 2 rode uien
  • 1 limoen of ½ citroen, uitgeperst
  • 1 el verse koriander of peterselie, fijngehakt
  • 1 klein zakje tortillachips
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 el olie of vloeibare margarine
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik rode kidneybonen (in chilisaus)

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Snipper een halve ui heel fijn en snijd de rest van de ui in dunne partjes. Meng de blokjes tomaat in een schaaltje met de fijngesnipperde ui, 1 eetlepel limoensap en koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de salsa minstens 10 minuten staan.
  2. Verkruimel de tortillachips heel fijn in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller of fles.
  3. Wrijf de stukken koolvis in met limoensap. Wentel ze eerst door het ei en daarna door de verkruimelde chips. Druk de tortillachips goed aan.
  4. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de koolvis op matig hoog vuur in 8-10 minuten knapperig bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui en paprika 2-3 minuten. Schep de rode bonen erdoor en warm ze al omscheppend nog enkele minuten zachtjes door. Leg de koolvis op vier borden en schep de rode bonen ernaast. Serveer de salsa erbij.

Lekker met rijst en komkommer.

Tip

Ook fijn verkruimelde gewone chips of cornflakes zijn geschikt voor het paneren van vis.

Wijntip

Tannine uit volle rode wijn en witte vis zijn geen vrienden. Soepele rode wijnen zijn daarentegen aanraders bij 'spicy' visgerechten. Probeer dit gerecht eens met een Tempranillo uit La Mancha.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Koolvis

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).

Alles over Koolvis

Koolvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
80 kcal
/
333 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
17.20 g.