Ingrediënten

  • 4 meervalfilets van 150 g per stuk
  • 2 sneetjes oud bruinbrood, zonder korst
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el verse platte peterselie, gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spaghetti
  • 2 el verse basilicumpesto
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de peterselie. Maal het bruin brood tot kruim en meng dit met de Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bestrijk de meervalfilets met olijfolie en wentel ze door het broodruim. Druk enigszins aan en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en bak de vis in het midden van de oven in 15 minuten gaar en krokant.
  3. Kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking en meng er de basilicumpesto doorheen. Serveer met de meerval.

Meerval

De meerval is een grote zoetwatervis die wel 5 meter lang kan worden.

Alles over Meerval

Meerval

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
240 kcal
/
1004 kj
Vetten:
14.53 g.
Eiwitten:
17.57 g.