Ingrediënten
- 4 rogvleugelfilets (800 g)
- 1 courgette, in blokjes van 1 cm
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 50 g roomboter, in vlokjes
- 150 ml droge witte wijn
- 4 takjes rozemarijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200ºC.
- Leg elke rogvleugelfilet op een royaal vel aluminiumfolie. Verdeel de courgette, knoflook en boter over de vis.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Vouw de folie iets omhoog en schenk de wijn erbij. Leg er een takje rozemarijn op en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
- Schuif ze op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Stoom de rogvleugel in 15 min gaar.
- Serveer de pakketjes op 4 borden.
Tip
Lekker met knapperig stokbrood en een groene bladsalade met kerstomaatjes en citroenvinaigrette.
Rog
Rog is net als de haai een kraakbeenvis. Ondanks dat er in de Noordzee diverse rogsoorten voorkomen, worden ze onder een verzamelnaam verkocht.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/355 kj
- Vetten:
-
0.20 g.
- Eiwitten:
-
20.70 g.