Ingrediënten

  • 4 verse makreelfilets
  • 100 g bacon
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 pot witte bonen van 720 g
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Bereiden:

  1. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de bacon krokant en goudbruin. Haal uit de pan en leg op een keukenpapiertje.
  3. Fruit vervolgens de knoflook en chilivlokken in de pan op laag vuur.
  4. Voeg de bonen en Italiaanse kruiden toe en bak ze een paar minuten op laag vuur.
  5. Verhit een grillpan, bestrijk de makreelfilets met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout en grill ze op de huidkant gaar. Draai ze om en bak nog kort op de andere kant.
  6. Hak de bacon fijn en roer door de bonen maar houd wat apart voor over de makreel.
  7. Serveer de bonen met de makreel, bacon en lekker vers brood.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/