Ingrediënten
- 1 pak diepvries langoustines (16-20 stuks), ontdooid
- 3 el (rijst)olie
- sap van 1 limoen
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- ½ bosuitje, fijngehakt
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- 1 mango, geschild en in blokjes
- 1 tl kerriepoeder
- 50 g zeekraal
Bereiding
- Smoor de langoustines gaar in een hapjespan met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel limoensap. Pel de langoustines en meng ze in een kom met de bleekselderij, bosui en koriander.
- Pureer de mango met 2 eetlepels limoensap, kerriepoeder en 1 eetlepel olie tot een dressing. Serveer de langoustines in kleine coupes op wat zeekraal en druppel de dressing erover.
Ook lekker als voorgerecht, maak grotere porties en serveer de cocktail in grotere coupes.
Langoustine
Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een  witte  onderkant  die  15  tot  20  cm  lang  kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere  kreeftensoorten.  Vaak  wordt  de  langoustine verward met de grote garnaal, de gamba. 
      
          
        
                       
                  
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- 
            86 kcal/360 kj
- Vetten:
- 
            1.10 g.
- Eiwitten:
- 
            17.50 g.
 
    