Ingrediënten
- 2 blikjes krabstukken 170 g, uitgelekt
- 1 stengel bleekselderij, in blokjes
- 100 g gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 4 el boter
- ½ paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren, losgeklopt
- ---
- Voor de yoghurtdip:
- 100 ml Griekse yoghurt
- 75 ml olijfolie
- 1 el pesto
- citroensap
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Doe het krabvlees in een kom. Verhit de boter in een pan, voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn.
- Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper. Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel.
- Vorm er 12 platte koekjes van en wentel deze door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin.
- Meng voor de dip de yoghurt met de pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Krab
Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/354 kj
- Vetten:
-
1.40 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.