Ingrediënten

  • 2 haringen, schoongemaakt
  • 1 grote komkommer
  • 100 ml wodka
  • handje waterkers
  • versgemalen citroenpeper
  • 8 kleine, rechte glaasjes

Bereiding

  1. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de komkommerblokjes in een diepvriesdoos met wat zout en citroenpeper en laat ze onafgedekt in de vriezer 2-3 uur bevriezen.
  2. Snijd de haringen in reepjes van 1 cm. Pureer de bevroren komkommer in de blender of keukenmachine tot een grove granita en verdeel het ijs over de glaasjes. Schenk er wat wodka over en leg de reepjes haring erop. Garneer met een toef waterkers.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.