Ingrediënten

  • 4 poonfilets met vel, van 100 g elk
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 knolselderij (ca. 700 g), geschild en in blokjes
  • 1 beker crème fraîche (200 g)
  • 4 el olijfolie
  • 1 bosje kervel, grofgehakt

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Giet af en stamp met de crème fraîche fijn. Breng de stamppot op smaak met de olijfolie, zout en peper. Houd de stamppot warm.
  3. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de poonfilets met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin en net gaar.
  4. Schep de kervel door de stamppot en verdeel over 4 borden. Leg er de poonfilet bij.

Tip

Vervang de knolselderij ook eens door koolraap of pastinaak.

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne smaak en is zoet-garnaalachtig. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.