Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 2 tl kappertjes
  • handvol basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee.
  2. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg de blikken tomatenblokjes met de olijven en de kappertjes toe. Stoof de saus 10 minuten zachtjes.
  3. Leg de kabeljauwfilet in de saus en stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de tomatensaus over en bestrooi met wat basilicumblaadjes.

Tip

Stoof voor een extra Siciliaans accent 2-3 reepjes sinaasappelschil mee in de saus.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.