Ingrediënten
- 600 g kabeljauw in middelgrote stukken
- 2 el Masaman currypasta
- 1 ui, gesnipperd
- Scheutje wokolie of olie
- 2 blokjes visbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 150 g peultjes
- Lente-ui, grof gehakte koriander en ringetjes rode peper om mee te garneren
Bereiding
- Verhit een beetje olie in een wok en fruit de ui zachtjes tot hij glazig ziet. Voeg de currypasta toe en bak deze een paar minuten mee, totdat alles goed begint te geuren.
- Doe de visbouillonblokjes in de pan. Schenk de kokosmelk, de tomatenblokjes en 400 milliliter water in de pan.
- Breng alles op hoog vuur aan de kook.
- Voeg de peultjes toe en kook deze 2 minuten mee.
- Draai het vuur zachter wanneer het kookt en voeg dan de kabeljauw toe. Laat de soep niet meer echt koken, af en toe een bubbeltje is goed.
- Pocheer de vis nu in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar.
- Schep de soep in kommen en bestrooi met lente-ui, de koriander en eventueel wat ringetjes rode peper.
- Serveer met gekookte witte rijst of (plat)brood.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.