Ingrediënten
- 400 g kabeljauwhaas, in 4 á 5 gelijke stukjes gesneden
- 1 potje á 50 g haringkaviaar
- roomboter
- 1/2 komkommer
- 30 g sjalot, gesnipperd
- 1 ei
- 1 1/2 citroen
- 1/2 rode paprika
- 1 1/2 tl citroenrasp
- 2 el citroensap
- 2 g dragon of dille, gehakt
- 2 g koriander, gehakt
- 20 g extra vierge olijfolie
- Suiker, zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding salsa:
- Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd de komkommer en paprika in zeer fijne blokjes en laat uitlekken.
- Kook het ei hard en hak deze fijn. Rasp de schil van ½ citroen, schil vervolgens de citroen en haal de partjes uit de vliesjes.
- Snijd de partjes in zeer fijne blokjes. Meng alle ingrediënten circa 10 minuten voor het serveren in een kom.
- Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper en zo nodig een beetje suiker en laat het geheel nog even uitlekken in een zeef.
Bereiding kaviaardressing:
- Doe de kaviaar in een kom met de olijfolie en het citroensap. Roer voorzichtig door.
- Breng op smaak met zout en verse peper. Zet deze op tafel bij de frisse salsa.
Bereiding Kabeljauw:
- Gril de kabeljauw met wat roomboter, peper en zout op de gourmetplaat.
- Bak aan beide kanten bruin en leg de stukjes op een bord (laat kabeljauw niet te lang doorgaren want dan valt hij uit elkaar).
- Verdeel de frisse salsa erover, pak vervolgens de kaviaardressing en doe er een paar flinke scheppen op.
- Laat de overgebleven salsa en dressing op tafel staan, zodat de liefhebber nog wat extra kan pakken.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.