Ingrediënten
- 400g kabeljauw
- 2 stuks venkel
- 1/2 citroen
- 1/2 limoen
- 1 sinaasappel
- 1/2 grapefruit
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 145℃ en zet een grote ovenschaal klaar.
-
Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakken. Verdeel over de ovenschaal.
-
Snijd de limoen en citroen in partjes en de sinaasappel en grapefruit in plakken. Verdeel over en tussen de venkel.
-
Besprenkel dit met 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Rooster de venkel en citrusvruchten 15 minuten voor in het midden van de oven.
-
Snijd de kabeljauw in stukken. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en een snufje peper en zout.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de kabeljauw erover. Zet de ovenschaal terug in de oven en laat circa 30 minuten garen (of tot de kabeljauw mooi gaar is).
Dit recept is speciaal voor de Receptafette ontwikkeld door FoodQuotes
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.