Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 vleestomaten
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 el verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper, versgemalen
  • 1 el rode of groene pesto
  • 1 el tomatenpuree of
  • tomatenketchup

Bereiding

  1. Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan.
  2. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
  3. Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.

Lekker met focaccia of ciabatta

Wijntip

Een droge, kruidige, mediterrane rosé is de perfecte partner voor deze Italiaanse mosselen. Kies bijvoorbeeld een Coteaux du Languedoc.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.