Ingrediënten
- 4 horsmakrelen
- 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
- 2 el verse oregano, fijngehakt
- ½ citroen
- 3 el olijfolie
- 4 geroosterde paprika’s (uit pot), uitgelekt
- 75 g rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
- Leg de vissen naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over. Strooi de ui en oregano over de vissen en knijp de citroen erboven uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over. Schuif de schaal in de oven en bak de horsmakrelen in 25 minuten gaar.
- Snijd de paprika’s in repen en meng ze in een slaschaal met de rucola. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Serveer de salade bij de horsmakreel.
Lekker met gebakken aardappelpartjes.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Makreel
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
258 kcal/1079 kj
- Vetten:
-
20.70 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.