Ingrediënten

  • 4 horsmakrelen
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 geroosterde paprika’s (uit pot), uitgelekt
  • 75 g rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Leg de vissen naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over. Strooi de ui en oregano over de vissen en knijp de citroen erboven uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over. Schuif de schaal in de oven en bak de horsmakrelen in 25 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika’s in repen en meng ze in een slaschaal met de rucola. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Serveer de salade bij de horsmakreel.

Lekker met gebakken aardappelpartjes. 

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.