Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 70 g pompoenpitten
  • 1 sinaasappel
  • 6 takjes dragon (in tweeën verdeeld)
  • 20 ml gin
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 5 el olijfolie
  • 100 ml appelsap
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 150 g crème fraîche

Bereiding

  1. Snijd de kontjes van de komkommer ruim af en bewaar deze apart. Snijd de komkommer in tweeën en draai er met een spiraalsnijder slierten van. Je houdt altijd een stuk van de komkommer over en bewaar deze samen met de kontjes om later de gazpacho van te maken.Bewaar de slierten apart.
  2. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.Pel en snipper een teentje knoflook. Pel en snipper ene sjalotje.Rasp de schil van de sinaasappel. Voeg deze toe aan de pan samen met de pompoenpitten. Rooster de pitten tot ze open poffen in circa drie minuten.Voeg nu ook de knoflook en sjalot toe en een snufje zout en komen en tos alles om.Haal het daarna uit de pan en doe het in een staafmixbakje.Voeg hier de azijn, sinaasappelsap, dragon, paprikapoeder en gin aan toe.  Meng door elkaar. Voeg ook een eetlepel grove mosterd toe, honing en olijfolie en roer door elkaar.Meng een paar eetlepels door de spaghetti en bewaar wat apart voor garnering.
  3. Mix in een blender de restjes komkommer met de appelsap, olijfolie en rest van de dragon. Tot een gladde soep.Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de spaghetti in het midden van een diep bord. Giet de gazpacho er omheen. Garneer met een eetlepel crème fraiche en daar bovenop een eetlepel garnalen. Maak het af met wat extra vinaigrette en takje dragon.

 

Bron
Estée Strooker

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.