Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 1 avocado
- 1 el citroensap
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- enkele druppels tabasco
- 1 el olijfolie
- 2 tortilla’s, Ø 25 cm
- 2-3 el zure room
- 50 g geraspte belegen kaas
- 75 g gemengde sla
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en sprenkel er citroensap over. Meng de garnalen met avocado, bosui en enkele druppels tabasco. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de tortilla’s een voor een 1 minuut per kant zodat ze soepeler worden.
- Bestrijk de tortilla’s aan één kant met zure room en strooi de helft van de kaas erover. Leg de sla erop en verdeel daarover het garnalenmengsel. Rol de tortilla op of vouw ze dicht. Strooi de rest van de kaas erover en serveer ze diagonaal aangesneden.
Italiaanse kruidenflensjes
Maak een beslag van 1 ei, 50 g bloem, 200 ml melk en 2 eetlepels gehakte verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm). Laat dit even rusten en bak er dunne flensjes van. Vul ze met Hollandse garnalen en zure room of crème fraîche gemengd met pesto.
Wijntip
Een Zuid-Franse Sauvignon Blanc Vin de Pays d’Oc is droog en fruitig maar niet té. Heerlijk bij deze tortilla's.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.