Ingrediënten
- 60 g Hollandse garnalen
- 4 eieren
- 1 versnipperde ui
- 100 g dadelsap
- 30 g shisoblaadjes (van de pernille plant) of Japanse munt
- 5 g gember in julienne gesneden
- 40 g dadels in julienne gesneden
- geraspte schil van ½ limoen
- 1 el limoensap
- 15 g boter
- geroosterd brood
Bereiding
- Stoof de versnipperde ui in 100 g water en voeg het dadelsap, de shisoblaadjes, de gember en de dadels toe. Laat op een zacht vuurtje sudderen en voeg de geraspte schil en het sap van de limoen toe.
- Werk het geheel op met een klontje boter. Afwerking: Schik de bereiding in een eierdopje en dresseer het kookvocht eromheen.
- Kook het ei op 63 °C, scheid vervolgens het gestolde eiwit van het eigeel en schik het lauwe eigeel in het midden. Versier met de Hollandse garnalen en de broodvingers.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.