Ingrediënten
- 400 gram Hollandse garnaaltjes
- 2 bananen
- 4 eetlepels diepvries erwtjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 dl slagroom, lobbig geklopt
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels gembersiroop
- Little gem en boter sla, fijne blaadjes
- Bieslook, enkele sprieten
- sap van een halve citroen
Bereiding
- Blancheer de erwtjes. Klop de slagroom lobbig. Meng de lobbig geklopte slagroom met de mayonaise. Verwarm de kerrie poeder even voor de smaak.
- Meng de gembersiroop en het kerriepoeder door het slagroom mengsel. Snijd de banaan in kleine blokjes en besprenkel met citroensap. Meng de erwtjes en de garnaaltjes erdoor.
- Verdeel over de borden. Schep er een lepel saus op. Garneer met bieslook en serveer met toast.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.