Ingrediënten
- 100 g garnalen
- 100 g meergranen crackers (uit het ontbijtschap)
- 100 g hazelnoten
- 75 g roomboter
- 400 g doperwten (diepvries)
- 3 teentjes knoflook
- 200 g verse roomkaas
- 200 ml slagroom
- half bakje tuinkers
- 1 citroen
- zout en peper (grof gemalen)
Bereiding
- Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de meergranen crackers en de hazelnoten grof in de keukenmachine en roer dit daarna door de gesmolten boter. Bedek de bodem en zijkanten van een ronde springvorm met bakpapier. Verdeel dit krokante mengsel over de bodem en druk aan met een lepel.
- Klop de slagroom luchtig tot yoghurtdikte. Houd een handje ontdooide doperwten apart voor de garnering. Maal de rest van de doperwten met de teentjes knoflook en verse roomkaas fijn in de keukenmachine. Spatel in een mengkom de slagroom door de roomkaas. Breng op smaak met grof gemalen zout en peper.
- Verdeel het mooie romige groene cheesecake beslag over de krokante bodem in de springvorm. Laat de cheesecake enkele uren opstijven, afgedekt in de koelkast.
- Garneer de hartige cheesecake voor het serveren met wat doperwten, tuinkers, citroenschil en garnaaltjes. Bestrooi met grof gemalen zout en peper. Snijd in parten met een groot warm en nat mes.
Bron
Mathijs Vrieze
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.