Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte haringen
  • 4 à 8 gebakken kant-en-klare papadums, soort Indiase kroepoek
  • 3 sappige limoenen
  • 2 à 3 el gembersiroop
  • 1 rode peper
  • 1 kleine rijpe mango
  • 1 rode ui, halve dunne ringen
  • 50 g verse of gedroogde geraspte kokos
  • 8 blaadjes krulsla
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de haringen in stukjes.
  2. Rasp de schil van 2 limoenen boven een schaaltje. Pers ze uit en voeg het sap aan de rasp toe.
  3. Roer er 2 eetlepels gembersiroop, wat peper en een snufje zout door. Proef en voeg eventueel meer gembersiroop naar smaak toe.
  4. Snijd de rode peper in smalle ringetjes. Voeg deze ook aan het limoensap toe en laat ze 5 minuten trekken.
  5. Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en in stukjes. Snijd ook de kokos in stukjes.
  6. Meng de haring, ui, mango en kokos met het limoensapmengsel. Als je het niet al te pittig wilt, haal je er wat peperringetjes uit.
  7. Was en droog de sla. Snijd de andere limoen in partjes.
  8. Leg vlak voor het eten de papadums op 4 borden. Doe er wat sla op, schep de haringsalade in het midden en maak af met de limoenpartjes en eventueel met nog wat stukjes papadum. 

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.