Ingrediënten

  • 2 zoute haringen
  • 125 ml zure room
  • 1 el geraspte mierikswortel uit een potje
  • 3 el verse dille fijngehakt
  • mespuntje mosterd
  • peper, versgemalen

Bereiding

  1. Snijd de haringen in dunne reepjes.
  2. Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
  3. Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast ten minste 1 uur rusten.

 

Bron
Kookboek 'Vis 1'

Tip

Serveer de zalmkroketjes met wat veldsla, zoetzure groenten en kruidenmayonaise. Zo heb je gelijk een leuk voorgerecht. Geniet ervan!

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.