Ingrediënten
- 4 nieuwe haringen, schoongemaakt
- 150g (diepvries) doperwten, ontdooid
- 1,5 el slagroom
- 2 el verse munt, fijngehakt
- 1 courgette
- versgemalen peper
Bereiding
- Laat de doperwten in een kommetje bij kamertemperatuur ontdooien. Meng de doperwten met room, munt en wat zout en peper in de blender of in een hoge kom met de staafmixer tot een grover puree.
- Schaaf met een kaasschaaf van de courgette 8 mooie brede linten in de lengte.
- Maak de haringfilets los van elkaar. Leg op elk courgettelint een halve haring en strijk er een dun laagje doperwtenpuree over uit. Rol de courgette met haring op en leg elk rolletje op een klein bordje. Steek de rolletjes eventueel vast met een cocktailprikker. Garneer met wat rucola.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.