Ingrediënten

  • 8 zoute haringen
  • 12 sneetjes wit casinobrood
  • 8 plakjes bacon
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el limoensap
  • 1 el mayo
  • 8 kleine blaadjes kropsla
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tomaten, in plakjes

Bereiding

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bacon krokant. Halveer ondertussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer het avocadovlees met het limoensap en de mayonaise met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Besmeer met de helft van de avocado. Verdeel er de helft van de sla, de bacon en de tomaat over. Leg er een haring op en bestrooi met sjalot en zout en peper naar smaak. Leg hierop nog een snee brood en besmeer deze met de rest van de avocado. Beleg met de rest van de ingrediënten.
  3. Dek de sandwiches af met de laatste snee brood. Druk licht aan en steek de club sandwiches vast met een prikker. Strooi er desgewenst nog een paar geurige blaadjes basilicum over.

Tip

Vervang de avocadomayo ook eens door ravigotte- of remouladesaus.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.