Ingrediënten

  • 400 g inktvisringen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el cajunkruiden + extra om te bestrooien
  • 4 groentewraps of 8 kleine tortilla’s
  • halve kerstomaten, reepjes komkommer
  • fijngesneden koriander of platte peterselie
  • knoflooksaus
  • ---
  • Voor de guacamole:
  • vruchtvlees van 2 avocado’s, grof geprakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • chili-flakes naar smaak
  • versgemalen peper, zout

Bereiding

  1. Schep de inktvisringen om met de olie en de cajunkruiden en zet opzij. Vermeng voor de guacamole de avocado en de knoflook en maak op smaak met chili-flakes, peper en zout en een kneepje limoensap. Snijd de rest van de limoen in parten.
  2. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet de groenten, de kruiden de knoflooksaus, de guacamole en de limoenparten op tafel.
  3. Verhit een wok en bak de intkvisringen hierin op hoge pit 2-3 min. omscheppend. Schep ze in een kom en schud om met de extra cajunkruiden. Serveer direct, met de wraps.

Pijlinktvis

De pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.