Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 2 middelgrote courgettes
- 2 el olijfolie
- enkele tijmtakjes
- 2 el Parmezaanse kaas
- 100 g tomatensaus
- 1 el kappertjes
- 2 el verse basilicumblaadjes
- zout
Bereiding
- Snijd de courgettes in plakjes van ongeveer een halve centimeter en blancheer ze in ruim gezouten water.
- Leg ze dakpansgewijs op een ovenplaat, bestrijk ze royaal met olijfolie, tijmtakjes en zout en strooi er de gemalen kaas over.
- Stoof intussen de tomatensaus met de kappertjes, voeg basilicum toe en ga er losjes met de staafmixer door.
- Verwarm de courgette onder een warme grill, leg de plakjes op warme borden, strooi er de garnalen over en serveer de tomatensaus ernaast.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.