Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 el olijfolie
  • enkele tijmtakjes
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 100 g tomatensaus
  • 1 el kappertjes
  • 2 el verse basilicumblaadjes
  • zout

Bereiding

  1. Snijd de courgettes in plakjes van ongeveer een halve centimeter en blancheer ze in ruim gezouten water.
  2. Leg ze dakpansgewijs op een ovenplaat, bestrijk ze royaal met olijfolie, tijmtakjes en zout en strooi er de gemalen kaas over.
  3. Stoof intussen de tomatensaus met de kappertjes, voeg basilicum toe en ga er losjes met de staafmixer door.
  4. Verwarm de courgette onder een warme grill, leg de plakjes op warme borden, strooi er de garnalen over en serveer de tomatensaus ernaast.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.