Ingrediënten
- 4 schoongemaakte pijlinktvissen, tentakels niet weg doen, maar snijd die fijn
- 300 g verse bladspinazie
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 el milde olie
- 100 g originele feta
- 50 g amandelen, fijn gehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el verse, fijn gesneden bieslook
- 2 el verse, fijn gesneden platte peterselie
- 1 citroen, rasp de schil
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Fruit in een koekenpan met warme olie, knoflook en ui 5 minuten zachtjes aan.
- Schep de spinazie erbij, blijf deze omscheppen tot de spinazie is geslonken.
- Laat de spinazie goed uitlekken en knijp de resterende vocht eruit. Snijd de spinazie vervolgens iets kleiner.
- Meng feta, gehakte amandelen, verse bieslook en peterselie, de rasp van de citroen, gedroogde oregano, tentakels, zout en zwarte peper in een kom.
- Voeg de spinazie toe en meng dit goed doorelkaar.
- Vul hiermee de pijlstaartinktvis, maar laat ruimte aan de bovenkant.
- Zet de bovenkant vast met een satéprikker of tandenstoker.
- Gebruik een kwastje om de buitenkant van de vis met een beetje olie in te vetten.
- Verhit op hoog vuur een grote koekenpan en bak hierin de inktvis, in drie minuten per kant, mooi goudbruin. Bak niet té lang, want daar wordt de inktvis taai van.
Tip
Serveer met een lekkere Griekse salade en (oven)frietjes.
Pijlinktvis
Pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a. ook de octopus en de zeekat toe behoort.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
174 kcal/
- Vetten:
-
7.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.