Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) gamba’s, ontdooid en gepeld*
  • 2 el wokolie
  • 2 l kippenbouillon (van tabletten)
  • 1 el geraspte gember (uit een tube of potje)
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 limoen, in dunne plakjes
  • 250 g mienestjes
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 1 winterwortel, in dunne plakjes
  • 1 struik paksoi, in brede repen
  • 2-3 el Thaise vissaus of sojasaus
  • 2-3 el verse koriander

Bereiding

  1. Bak de gamba’s 2-3 minuten in een wok met wokolie op matig hoog vuur tot ze roze kleuren.
  2. Leg de gamba’s op een bord en schenk de kippenbouillon in de wok. Voeg de gember, sambal en limoen toe laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken.
  3. Kook de mienestjes in een pan met ruim water in 10 minuten beetgaar. Voeg de rode ui, wortel en paksoi toe aan de soep en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
  4. Breng de soep op smaak met vissaus en verwijder de plakjes limoen. Voeg de gamba’s toe en warm de soep nog heel even door.
  5. Laat de mie in een vergiet uitlekken. Verdeel de mie over wijde kommen en schep de soep erop. Strooi de koriander erover.

Als je iets meer tijd hebt is het lekker gamba’s met schil te bakken en daarna te pellen. Dit geeft de bouillon een lekker pittige smaak.

Tip

Gebruik bij grote haast een zak oosterse wokgroenten en limoensap uit een flesje.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.