Ingrediënten
- 8 wijtingfilets zonder huid à 75 g
- 300 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl gembersiroop
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
- 2 el sojasaus
- 600 g broccoliroosjes
- 2 el peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de gembersiroop toe.
- Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en breng aan de kook. Voeg de sojasaus toe en stoof de saus 5 minuten zachtjes.
- Kook de broccoli in water met zout in 6 minuten beetgaar. Leg de wijtingfilets in de tomatensaus en stoof ze in 5 minuten zachtjes gaar.
- Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de wijtingfilets met de tomaten-sojasaus over en bestrooi met de peterselie. Serveer met de broccoli.
Wijting
Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.