Ingrediënten

  • 600 g heekfilet, in 4 stukken
  • 2 el olijfolie
  • ½ rode peper, zonder zaadjes in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets (blikje), fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
  • 1 el kappertjes
  • 2 el platte peterselie, grof gehakt

Bereiding

  1. Bestrooi de heekfilet met zout en peper.
  2. Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de peper met de knoflook en de ansjovisfilet 1 minuut. Voeg het blik tomatenblokjes, 75 ml water en de kappertjes toe en verwarm de saus nog 5 minuten. Draai het vuur laag.
  3. Leg de heekfilet in de tomatensaus. Stoof de vis afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Schep de heekfilet met de tomatensaus op een schaal en bestrooi met de peterselie.

Lekker met spaghetti of tagliatelle en een frisse bladsalade met kerstomaatjes.

Tip

Laat voor een mildere tomatensaus de rode peper weg en bak 1 rode paprika in reepjes mee.

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtigen, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzee vis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel "mooie meid" genoemd. In Spanje, waar de heek "Merluza" heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.