Ingrediënten
- 600 g heekfilet, in 4 stukken
- 4 ansjovisfilets (blikje), fijngehakt
- 2 el olijfolie
- ½ rode peper, zonder zaadjes in reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
- 1 el kappertjes
- 2 el platte peterselie, grof gehakt
Bereiding
- Bestrooi de heekfilets met peper en zout. Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de peper met de knoflook en de ansjovisfilets 1 minuutje. Voeg het blik tomatenblokjes, 75 ml water en de kappertjes toe. Verwarm de saus nog 5 minuten.
- Draai het vuur laag. Leg de heekfilet in de tomatensaus. Stoof de vis afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.
- Schep de heekfilets met de tomatensaus op een schaal en bestrooi met de peterselie.
Lekker met spaghetti of tagliatelle en een frisse bladsalade met kerstomaatjes.
Tip
Laat voor een mildere tomatensaus de rode peper weg en bak 1 rode paprika in reepjes mee.
Ansjovis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
102 kcal/427 kj
- Vetten:
-
2.30 g.
- Eiwitten:
-
20.10 g.
Heek
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
78 kcal/327 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
17.30 g.