Ingrediënten

  • 600 g heekfilet, in 4 stukken
  • 4 ansjovisfilets (blikje), fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • ½ rode peper, zonder zaadjes in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
  • 1 el kappertjes
  • 2 el platte peterselie, grof gehakt

Bereiding

  1. Bestrooi de heekfilets met peper en zout. Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de peper met de knoflook en de ansjovisfilets 1 minuutje. Voeg het blik tomatenblokjes, 75 ml water en de kappertjes toe. Verwarm de saus nog 5 minuten.
  2. Draai het vuur laag. Leg de heekfilet in de tomatensaus. Stoof de vis afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  3. Schep de heekfilets met de tomatensaus op een schaal en bestrooi met de peterselie.

Lekker met spaghetti of tagliatelle en een frisse bladsalade met kerstomaatjes.

Tip

Laat voor een mildere tomatensaus de rode peper weg en bak 1 rode paprika in reepjes mee.

Ansjovis

Ansjovis is is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt. Het is een vis met een dominante zoutige smaak die veel in pizza's en pastasauzen wordt gebruikt.

Alles over Ansjovis

Ansjovis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
102 kcal
/
427 kj
Vetten:
2.30 g.
Eiwitten:
20.10 g.

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtige, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzeevis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel 'mooie meid' genoemd. In Spanje, waar de heek 'Merluza' heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.